Călătorie în viitor - Cenuşăreasa

   În seara aceasta are loc petrecerea mult aşteptată. Surorile ei şi-au ales deja rochiile pe care urmează să le poarte, însă biata Cenusăreasă munceşte de zor în bucătărie. Se chinuie să îi îndeplinească ordinul mamei vitrege, poate-poate o vor lua cu ele. Din păcate pentru fată, viclenia mamei sale a ieşit la suprafaţă şi îi mărturiseşte că oricum nu ar fi luat-o cu ele.

  Îndurerată peste măsură, Cenusăreasa a început să plângă şi să se roage să se întample o minune, iar minunea a avut loc. Puţin praf magic şi o greşeală, iar fata s-a trezit într-o lume total necunoscută. Caleştile au fost înlocuite de maşini moderne şi zgomotoase, în jurul ei se aflau tot felul de aparate ciudate, ce mai? O lume la care nici măcar nu a visat, iar apoi, un gând răzleţ i-a trecut prin minte "Ahh, da. Cu siguranţă visez, dar ce vis ciudat!". Deodată, liniştea este tulburată de o voce disperată " Nu nu nu! Nuuuuu! Ce am făcut?". Curioasă, fata şi-a îndreptat atenţia în direcţia în care se auzea zgomotul şi nu-i veni să creadă ochilor, o pisică vorbitoare. Acum era şi mai convinsă că visează, dar cand simţi lăbuţele ghemotocului de blană pe braţele ei ... atunci s-a produs scânteia: "E adevărat!"
Motanul o zgudui din nou exasperat:  - Esti bine? Cum te simţi?

   Când îsi reveni în simţuri i-a răspuns ca este bine, doar că îşi dorea foarte mult să ştie unde este şi ce se întâmplă. Motanul răsuflă uşurat că nu o rănise, însă intră din nou în panică când îşi aminti în ce belea a intrat. Pentru început au făcut cunoştinţă. el era Ginger, un motan năzdrăvan care mereu se juca prea mult cu ... praful magic. I-a explicat că el provine dintr-o familie magică şi că toată familia lor se ocupă cu îndeplinirea dorinţelor celor cu sufletul curat, dar el era încă prea mic ca să aibă acces la praful magic, dar năzdrăvan fiind fura mereu câte puţin întotdeauna ducând la acelaşi rezultat: bucluc.

   - Si ... unde suntem? Nimic nu mi se pare cunoscut, spuse Cenuşăreasa.
   - Nu am zis? în viitor! Ne aflăm în anul 2016,

  Fata începu să plângă şi printre sughituri a spus: "Acum ... nu voi ... mai ajunge ... la petrecereeeee!". Deşi era cam buclucaş, Ginger avea un suflet bun şi a încercat să o liniştească spunându-i că avantajul călătoriilor în viitor este că timpul stă în loc: "Nu te îngrijora fată bună, o să fac tot posibilul să te ajut, nu o să regreţi, o sa vezi, iar dacă tot am ajuns aici hai să ne bucurăm de beneficiile din viitor, Stii, eu am mai fost aici, de multe ori şi deja m-am învăţat cu toate lucrurile acestea. Şterge-ti lacrimile şi vino!"; şi, trăgând-o de mână, a dus-o în faţa unei maşinării ciudate.

   - Acesta este un laptop şi în viitor va fi de mare ajutor, cum ne va fi noua acum.

  Motanul a început să-i pună mai multe întrebări despre ceea ce şi-ar dori să îmbrace la petrecere, ce bijuterii şi-ar dori, ce fel de papuci îi plac şi aşa a aflat că Cenuşareasa avea o pasiune pentru papuci, însă niciodată nu a avut o pereche cu adevărat frumoasă, aşa că motanul a apasat repede câteva butoane pe maşinărie şi ca prin magie au apărut câteva zeci de poze cu pantofi, erau Carmine. După ore întregi de navigat pe site, s-a decis, o pereche de pantofi stiletto argintii. Nu a mai văzut astfel de pantofi şi chiar a vrut ca ai ei să fie speciali. Fiindcă papucii erau pe stoc, livrarea lor va fi în 48 de ore şi era perfect căci Ginger oricum voia să-i ofere o zi la SPA. 
LOGO Carmine





















  După ce a văzut alegerile Cenuşăresei pentru petrecere, motănelul s-a simţit foarte încrezător în planul lor, aşa că înainte de a finaliza comanda la Carmine, a mai adăugat o pereche de pantofi negri cu talpa roşie şi o pereche din colecţia pentru mirese. 







       După o zi de răsfăt pentru amândoi: SPA, restaurante, plimbări cu maşina şi jocuri pe xbox,  a urmat un somn foarte liniştitor. A doua zi s-au trezit devreme şi au mers la coafor, machiaj şi apoi au desfăcut coletele de la comenzile de pe internet. Jumătate de oră mai târziu şi Cenuşăreasa s-a transformat într-o prinţesă superbă, iar motanul nu-şi  mai încăpea în blană căci ştia că el a făcut asta. O rochie frumoasă albastra, bijuterii argintii, dar cei mai sclipitori erau pantofii. Un argintiu minunat care strălucea în lumina lunii apărute prea devreme, iar faptul ca rochia era mai scurtă în partea din faţă îi dădea un aer futurist şi era ca o invitaţie pentru cei din jur să-i admire papucii din viitor.





   Acum era timpul să se întoarcă în lumea lor, un nor de praf magic si "puf", au ajuns în faţa castelului unde avea loc petrecerea. A intrat sfioasă în încăpere deoarece deşi era îmbracată ca o prinţesă, ea se simţea tot Cenuşăreasa, asta până când prinţul a invitat-o la dans. Atunci, în acel moment, se simţea cea mai fericită femeie din lume. A fost chiar uimită când a descoperit cu câtă uşurinţă putea dansa în papucii cei noi, dar asta era pentru că papucii Carmine sunt făcuţi din piele naturală. Ea crezuse că îi va fi greu să reziste atâtea ore deoarece surorile ei mereu se plângeau că le-au strâns pantofii sau că le dor picioarele de la ei, dar hei, ele nu aveau pantofi din viitor.
 
   Toată fericirea ei avea să fie întunecată în momentul în care îşi dă seama că a fost zărită de către una din surorile vitrege aşa că a luat-o la fugă spre casă. Nu voia nicidecum să fie descoperită. În graba ei, a scăpat un pantof dar nu mai putea să se intoarca la el aşa că a trebuit să îl lase în urmă.
Pantoful a fost găsit de către prinţ şi l-a păstrat deoarece îsi dorea cu orice preţ să o găsească pe fata care i-a pus inima pe jar. După zile de căutari după fata misterioasă, a ajuns şi la casa Cenuşăresei. Deşi surorile ei au încercat să-si însuşească pantoful, numai ea a putut demonstra că este al ei, aducând cutia pe care scria Carmine şi perechea pantofului.

    De aici până la căsătorie nu a trecut decât un an, dar erau atât de îndrăgostiţi încât simţeau că se cunosc de o viaţă. În ziua nunţii, cavalerul de onoare a fost... aţi ghicit, Ginger, iar acesta i-a adus cel mai frumos cadou de nuntă: o pereche de pantofi Carmine din colecţia de mirese. Ştrengarul, a ştiut el de ce i-a comandat atunci!
Prinţul şi Cenuşăreasa au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi iar cel care le-a fost mereu alături a fost Ginger, căci fară el această poveste nu ar mai fi existat.


PS: Ginger nu a uitat de cealaltă pereche de pantofi, doar că a considerat că sunt perfecţi pentru o mămică şic, aşa că acei pantofi au fost purtaţi cu multă mândrie de către prinţesă la botez.


0ca9f5f0b7f6f0ed037f7835b949d677

*** Această postare a fost scrisă pentru Superblog ***

0 comments